Előnyeink

A Magyarországon elfogadottól

5 cm-rel vastagabb szigetelés!

 

Minden tervrajzra

egyedi árajánlat, már 100.000 Ft / m2 - től!

Elérhetőség

Telefon: (+36) 20 / 264 - 8070

Email: gnagyotto@gmail.com

Tetőt Mindenkinek!

Építési folyamat

Könnyűszerkezetes házak építési folymata

Ön elképzeli leendő otthonát.
  A könnyűszerkezetes háztervet figyelembe véve, munkatársainkkal közösen, az építési telken egyeztetjük, hogy mit, mennyiért valósíthatunk meg.

 

Amennyiben az igények és az anyagi lehetőségek találkoznak, jöhet az igen sok gondolkodást, kreativitást igénylő tervkidolgozás. Természetesen abban is segítségükre leszünk, hogy a hivatalos papírmunkák elvégzéséhez, a megfelelő szakembert megtalálja.
  Ez az egyik legfontosabb mozzanat. Itt tudjuk realizálni az építési formából adódó kiváló hőtechnikai, fenntarthatósági és megfizethetőségi lehetőségeket.

 

Közösen megszereztük az építési engedélyt. Most a lelkünknek kedves első lépés kerül előtérbe. Ez nem más, mint az alapozás, mely többféleképpen is kivitelezhető.
  A talajviszonyokat figyelembe véve lehet sávalapozás (általában ez valósul meg), elkészülhet lemezalapozásként, és nem utolsó sorban pince vagy szuterén is kialakítható.
  Az alapozás folyamán kerülnek beépítésre a szükséges víz és lefolyó vezetékek. Akkor van kész a fogadószintünk, mikor elhelyeztük rajta a vízzáró szigetelőréteget.

 

A korszerű technika lehetővé teszi, hogy olcsó, gyors szerkezetépítésbe foghassunk. Az időben odaszállított faanyagot méretre szabjuk. A tervrajznak megfelelően összeszegelt falelemeket a helyükre állítjuk és lerögzítjük.
  Itt kell megjegyezni, hogy ez az utolsó időpont az apróbb változtatásokra a tervhez képest.

 

Mikor már áll a falszerkezet, kezdődhet az épület tetőszerkezetének építése.
  A tetők nagyban eltérhetnek egymástól. Az épület belső elrendezésétől és a tetőfedőanyagtól függ a tetőszerkezet kialakítása.(Persze, ezt előre jól megtervezte a mérnök.)
  A szerkezet elkészülte után befedjük a megfelelő tetőfedőanyaggal.

 

A falszerkezet külső oldalára felhelyezzük a stabilitást biztosító OSB lemezeket, és kivágjuk a nyílászárok helyét.
  Közben az épületen belül elkezdődik a szakipar behelyezése a falakba.

 

Az elkészült szerkezetbe gyűrődés és résmentesen elhelyezésre kerülnek a belső hőszigetelő anyagok, hogy biztosítani tudjuk a legkisebb hőveszteséget.
  Mivel ezt a munkafolyamatot körültekintően, jól végeztük, az épület fenntartási és fűtési költségei igen kedvezően alakulnak majd a lakhatás során.

 

Minthogy pontosan dolgoztunk az épület elkészültén, a nyílászárók beépítése különösebb erőfeszítést nem igényel. A tervrajz alapján minden ajtót, ablakot a helyére csavarozunk, majd purhabbal tömítjük az esetleges réseket.

 

Az épületünkön minden aprócseprő munkálatot elvégeztünk, jöhet a java.
  A falszerkezet belső felére párazáró fóliát helyezünk. A gipszkartont két rétegben, egymásnak fedésben csavarozzuk. Természetesen a vizes helyiségekben impregnált kartont használunk.

 

Már „csak“ festeni, burkolni kell, persze még előbb az aljzatbetonozást hőszigeteléssel egészítjük ki.
  Az épület egyik felében festünk a másikban burkolunk, majd csere. Ezzel egy időben a külső hőszigetelés színezése zajlik.
  Most jöhetnek a befejező munkálatok, szerelvényezés, takarítás stb.

 

Körülbelül két hónap telt el az építkezés megkezdésétől, és az Ön új háza beköltözhető.
  Gratulálunk!